חוק יחסי ממון קובע שבעת פטירה או גירושין זכאי כל בן זוג במחצית מהרכוש המשותף. הסכם ממון הינו הסכם בין בני זוג אשר נשואים או עומדים להינשא, המסדיר את אופן חלוקת הרכוש של בני הזוג בעת גירושין או פטירה. יש לשים לב שעניין הסכם ממון אינו תחליף לצוואה!!
בני זוג הרוצים להסדיר ביניהם חלוקת רכוש שונה מהאמור בחוק, ובכך להגן על נכסים קיימים, נכסים עתידיים, מוניטין עסקי וכיוצב' – עליהם לעשות זאת אך ורק במסגרת הסכמי ממון.
הסכם הנעשה טרם הנישואין – יש לאשרו אצל נוטריון, בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. הסכם הנעשה לאחר הנישואין ניתן לאשר רק בבית המשפט או בבית הדין הרבני.
גם זוגות חד מיניים, אשר נישאו או עתידים להינשא בחו"ל, יכולים לערוך הסכם ממון ולאשרו לפי האמור לעיל.
בזמנים אלו, כאשר שיעור הגירושין מתקרב לכ-35%, הרי שהסכם ממון כבר לא מילה גסה, גם לזוגות אשר ביום הנישואין אין בהכרח נכסים, אין זה אומר שלא יהיו בעתיד.
הסכם ממון חל רק על זוגות נשואים ועוסק רק בענייני רכוש של בני הזוג. לעומת זאת, זוגות אשר אינם נשואים וזוגות אשר מעוניינים להכניס נושאים שחורגים מהפן הרכושי – רשאים לחתום על הסכם זוגיות. הסכם זוגיות יכול גם להיקרא הסכם חיים משותפים ועוד שמות נוספים, אך מתייחסים לאותו הדבר.
הסכמים מסוג זה נועדו לא רק לקבוע את העניינים הרכושיים של בני הזוג לאחר הנישואין, אלא אף עניינים הנוגעים לחיים המשותפים, כגון: סוג חינוך הילדים, מגורי הזוג, התניות לגבי נאמנות בין בני הזוג ועוד.
הסכמים אלו נועדו לא רק לזוגות נשואים, אלא גם לידועים בציבור, לרבות זוגות חד–מיניים.
הסכמי ממון והסכמי זוגיות יש לעשות אצל עו"ד מומחה בתחום, תוך ליווי צמוד, עקב רגישותם ומורכבותם.
משרדי מתעסק בהסכמים מסוג זה, תוך ליווי אישי והרגישות המתבקשת מתוקף הסכמים אלו.
כל הזכויות שמורות לעו"ד ומגשר דור שוורצמן.